KNUTS Memory

Mobiel atelier

KNUTS is een mobiel atelier voor creatieve workshops en projecten. Op projectbasis word samengewerkt door freelancers en vrijwilligers, met kunstenaars, maar ook met creatieve moeders en andere ervaringsdeskundigen. Initiatiefneemster is autodidact kunstenares Catherine Richard.

Stichting Planeet KNUTS

Sinds vorig jaar is KNUTS een stichting geworden: Stichting Planeet KNUTS. Het bestuur bestaat uit:
Terry Burm (voorzitter; directrice Montessori basisschool Rotterdam), Isabel de Pater (penningmeester; oprichtster van Kunst in de Klas, website KIK) en Nina Boas (secretaris; kunstenares, www.ninaboas.com).

 

DOELSTELLING Het bevorderen van het creatieve klimaat en versterken van maatschappelijke verbanden door het organiseren van culturele activiteiten voor jong en oud.

OVERSCHIE is een deelgemeente die veel te bieden heeft op het gebied van sport en recreatie, maar op creatief niveau is er nog een leemte op te vullen. Dit bleek bijvoorbeeld op het Paradie Overschie festival van afgelopen zomer waar een levensgroot schilderij gemaakt werd door vele kinderen. Dit was een groot succes en het resultaat hangt inmiddels in het Prachthuis!

OOK vinden wij het erg belangrijk een bijdrage te leveren op educatief en pedagogisch gebied. Er zal op dat vlak dus altijd een link zijn waarbij kinderen tijdens het project daarin gestimuleerd zullen worden. Bijvoorbeeld met brede school activiteiten zoals een workshop stop motion animatie, of creatieve naailessen voor kinderen.

Aardig Onderweg Award

Catherine van Hemert-Richard is als oprichtster van KNUTS genomineerd voor de Aardig Onderweg Award 2011.
Deze prestigieuze Rotterdamse prijs wordt uitgereikt door de RET en is bedoeld voor mensen of groepen die een link hebben met een organisatie binnen de stadsregio Rotterdam en die beschikken over een groot talent of prachtig idee waarmee ze al 'Aardig Onderweg' zijn. LINK: persbericht in Echo

>>> website Aardig Onderweg

KNUTS website